De Hoeksche Loods

Bed and Breakfast Hoeksche Waard

Wandelen en fietsen in de Hoeksche Waard

Wandelen

Het wandelroutenetwerk bestaat uit 470 km wandelroutes waarvan 100 km over onverharde paden gaat en 40 km over boerenland. Er zijn vele bijzondere themaroutes die de wandelaar leiden over dijken, langs kreken, bloeiende akkerranden en terrassen. Een ontmoeting met een Schotse Hooglander, een lepelaar of een bever is niet ondenkbaar. Eén van de meest bijzondere routes loopt over een oude postroute uit de tijd van Napoleon, waarbij u her en der nog de mijlpalen kunt terugvinden. De Deltapontjes maken de aansluiting op overige wandelnetwerken mogelijk. Wandelroutes zijn beschikbaar in de B&B! Of klik hier om alvast diverse wandelroutes te bekijken.


Fietsen

De Hoeksche Waard ontdekken? Stap dan op de fiets en volg de knooppunt-nummers van het fietsroutenetwerk! Daarvoor noteert u startplaats en de knooppunten van de rondrit die u wilt volgen. De afstand tussen de knooppunten staat met rode cijfers op de kaart vermeld. Anders dan bij veel bestaande routes kunt u dit fietsroutenetwerk in twee richtingen fietsen. Duidelijke groen-witte borden met daarop de nummers van de knooppunten begeleiden u in beide richtingen. In de bebouwde kom zijn de borden op ooghoogte op palen gemonteerd. In het buitengebied zijn de borden iets lager, meestal op bermplanken, te vinden. Met dit bewegwijzeringsysteem kunt u eenvoudig zelf uw route en de lengte daarvan bepalen, of onderweg aanpassen. Kijk op www.route.nl om uw route te plannen. In de B&B zijn ook fietsroutes aanwezig. Klik hier om diverse fietsroutes in de Hoeksche Waard te bekijken.


Fietsverhuur

Het is mogelijk om bij een verblijf in B&B de Hoeksche Loods een (elektrische) fiets te huren. 
Wilt u hier gebruik van maken laat het ons dan weten via hoekscheloods@gmail.com dan zorgen we dat deze voor u klaar staan.

Prijs per fiets per dag €10,00
Prijs per elektrische fiets per dag €15,00

Neemt u uw eigen fiets mee dan kunt u deze gratis stallen en opladen in onze fietsenstalling.

E-mailen
Map
Info
Instagram